„Uram, Istenem, hozzád menekülök! Szabadíts meg üldözőimtől, és ments meg engem.” (Zsolt 7,2)

Feltöltve: 2024. február 28.
Rovat:

„Uram, Istenem, hozzád menekülök! Szabadíts meg üldözőimtől, és ments meg engem.” (Zsolt 7,2)

„Amikor azonban átadnak titeket, ne aggódjatok amiatt, hogyan szóljatok, vagy mit mondjatok, mert megadatik nektek abban az órában, hogy mit mondjatok.” (Mt 10,19)

Nem tudom mit mondjak. Mit lehetne ebben a helyzetben mondani? Éreztél már ilyet? Biztosan, mert vannak helyzetek amikor az ember nem tudja mit is lehetne mondani, nem jönnek a szavak, vagy nem tudjuk mi a helyes válasz egy kérdésre. Ezt érezhették a tanítványok is amikor Jézus először küldte őket tanítani, gyógyítani. Pontos instrukciókat, utasításokat kaptak, hogy hova ne és hova menjenek, hogyan menjenek, mit ne vigyenek magukkal. Végül arra a kérdésre is kaptak választ, hogy mit mondjanak, mit mondjanak: „ne aggódjatok amiatt, hogyan szóljatok, vagy mit mondjatok, mert megadatik nektek abban az órában, hogy mit mondjatok. Mert nem ti vagytok, akik beszéltek, hanem Atyátok Lelke szól általatok.” Bizonyára hallottad már azt a mondatot, „lélekben veled leszek”, ez azt jelenti, hogy igaz nem állhatok ott veled egy-egy nehezebb helyzetben, de nem hagylak egyedül, gondolatban ott leszek. Jézus is így nyugtatja a tanítványokat, hogy nem maradnak egyedül, a válaszokat a kérdésekre Isten adja meg, nem nekik kell megválaszolniuk. Ő mindig ott lesz velük, a megfelelő válaszokat a szájukba adja. Így nyugtat meg bennünket is: Ő velünk van mindig, nem hagy el, az általa ránk ruházott feladatainkban a kérdésekre a választ is megadja.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram