Valóban nagy a kegyesség titka: aki megjelent testben, igaznak bizonyult lélekben,...

Feltöltve: 2023. május 25.
Rovat:

Te pedig, efrátai Betlehem, bár a legkisebb vagy Júda nemzetségei között, mégis belőled származik az, aki uralkodni fog Izráelen. Származása visszanyúlik a hajdani időkbe, a távoli múltba. (Mik 5,1)

Valóban nagy a kegyesség titka: aki megjelent testben, igaznak bizonyult lélekben, megjelent az angyaloknak, hirdették a népek között, hittek benne a világon, felvitetett dicsőségben. (1Tim 3,16)

Titok… Te tudsz titkot tartani? Pál apostol Timóteusnak írott levelében titokról beszél és ez a titok nem más, mint Jézus Krisztus, aki megszületett, bűn nélkül élt, minden tettét a szeretet vezérelte, Ő az örömhír, Istenünk üdvözítő ereje a hit által. Ezt látták emberek, angyalok és hirdették. Hirdették mindenkinek, hogy mindenkihez eljusson az igazság ismerete, mindenki megtudja azt, hogy mindez értünk, miattunk történt, mi vagyunk Isten jóságának, szeretetének a kedvezményezettjei. Ezt a megértett titkot kell továbbadnunk nekünk is.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram