Zenei kirándulás

Feltöltve: 2015. november 19.

Zenei kirándulás – jutalomból

Iskolánk Művészeti Tagozata zenei műveltségi versenyt hirdetett a tavasz folyamán. A Darányiné Haris Gabriella tanárnő által összeállított több fordulós kérdések megoldásában bárki részt vehetett, aki érdeklődik a zenetörténet nagy alakjai vagy alkotásai iránt. A szép számmal jelentkeztek  csapatok az  általános iskolából és a zenét tanuló gyerekek közül is. A nagy aktivitás, a sok hibátlan megoldás adta az ötletet az iskola Igazgatóságának, hogy egy jutalom kiránduláson vehessenek részt a zenében „búvárkodó” fiatalok. Október végén Kecskeméten szép programmal várta az érdeklődő gyerekeket  a kecskeméti Kodály Zoltán Ének- Zenei Általános iskola. Aznapi hangversenyük műsorából főpróbát hallhattunk a legkisebb gyerekek kórusától a legnagyobbakig. A megszólaló kórusművek, a próbák fegyelmezettsége, a gyerekek csodálatos előadása az iskola hangversenytermében nagy élmény volt csakúgy, mint iskolai létük fegyelmezettsége, nyugalma, a szép osztálytermek.

Kecskemét belvárosának nevezetes épületeit gyalogos sétánk alkalmával megtekintettük. Így jutottunk el a Rákóczi út legújabb, felújított épületéhez, a most átadott Kamara színház épületéhez. Ebben kapott helyett Európa legnagyobb gyűjteménye, a Leskowsky hangszergyűjtemény. Itt se vége, se hossza nem volt a zeneszerzámok csodáinak. A hely varázsát adta, hogy a hangszereket ki lehetett próbálni, zsiráfzongorán játszani, tatu állatból készült instrumentumot pengetni, havasi kürtből jeleket adni, afrikai törzsek üzeneteit dobok hangján megszólaltatni és így tovább. Itt minden és mindenki a zenéről szólhatott.

Köszönjük a szép élményeket, a zenélő kecskeméti kirándulást, ahol nagyon jól éreztük magunkat!

                                                                                                          A zenei  műveltségi verseny résztvevői

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Képek a FOTÓTÁRBAN.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram