Erasmus egyéni 1

Feltöltve: 2021. december 9.
Rovat:

Dudásné Kovács Erika   Split, Horvátország

Neuroeducation and Coaching

 

Az Erasmus+ program keretében a Neuroeducation and Coaching kurzuson vehettem részt júliusban Splitben, a Pricalica képzőintézmény szervezésében.

A mindennapi munkámban fontosnak tartom az innovációt, a szaktárgyi és módszertani tudás bővítését, az angol nyelvismeret fejlesztését. A továbbképzés tematikájában az emberi agy tulajdonságainak és funkcióinak megértése, különböző coaching módszerek, technikák elsajátítása állt a középpontban, figyelemebe véve a tanítás és a tanulás neurolingvisztikai megközelítését. A coaching, a cselekvő együttműködés, elengedhetetlen az osztálytermi környezetben mind a tanítási, mind a mentorálási munka során a tehetséggondozásban és a felzárkóztatásban egyaránt. Az előadások anyagának elsajátítására rengeteg gyakorlatot végeztünk páros, csoport és projekt munkában a spanyol, portugál, holland, görög, szlovén, román kollégákkal. Megismerkedtem a külföldi kollégák oktatási rendszerével, bepillantást nyertem más anyanyelvű, kultúrájú országok mindennapjaiba is.

Az intézmény által szervezett programok keretében Split, Sibenik, Trogir óvárosával ismerkedhettünk meg angol nyelvű idegenvezetőnkkel. A csoporttársakkal délutánonként Split további nevezetességeit, Brac sziget gyöngyszemét, Supetart és hajókázás keretében Blue Lagoont fedeztük fel. Az ismeretszerzés mellett a kapcsolatépítés és a kommunikáció került előtérbe, de a két hét alatt alkalmam volt közelebbről megismerkedni Horvátország kultúrájával, történelmével, növény- és állatvilágával, földrajzi adottságaival, ebből adódó előnyeivel és nehézségeivel, környezetvédelmével, gasztronómiájával is.

Egyéni beszámoló

pek

Prezentáció

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram