erasmus2_2

Feltöltve: 2015. október 8.
Rovat:

 

 18 felejthetetlen nap a Smaragd szigeten

Az Európai Unió Erasmus + pályázatának keretében iskolánk több alkalmazottja vett részt idén nyáron dolgozói mobilitási programon. Limerickben az egyetem nyelvi központjában két hetes továbbképzésen Grószné Havasi Rózsa és Farkasné Bozorádi Anita angol nyelvtanfolyamon, míg Csiszár Katalin módszertani kurzuson bővítette tudását.

Az idegen nyelvi képzés során nemzetközi csoportban változatos módszerekkel fejlesztettük nyelvi kompetenciánkat, melynek köszönhetően bátrabban használjuk az angol nyelvet, akár munkánk során is. Az órákon más nemzetek kultúráiba is betekinthettünk. A módszertani kurzus lehetőséget teremtett az információs és kommunikációs technológiához kapcsolódó módszerek felfrissítésére és új alkalmazások elsajátítására. A modern közösségi hálózatok széleskörű lehetőségeket nyújtanak oktatási felhasználásra, melyeket ősztől bevezetünk iskolánkban. A tantermen belüli oktatáson túl az egyetem kulturális és országismereti programokat is biztosított számunkra, megismerkedtünk Limerick városával, Nenagh várával, hajókiránduláson vehettünk részt a Shannon folyó torkolatánál.

Szabadidőnk minden percét felhasználtuk Írország csodáinak felfedezésére. Ámulatba ejtett bennünket a Moher sziklák lélegzetelállító látványa, a Killarney Nemzeti Park Ross kastélya, és a mindenhol smaragdzöld táj, ahonnan a sziget becenevét kapta. Ugyan nem volt lehetőségünk a Szent Patrick hegy zarándok útját végig járni, de csodálattal és irigykedéssel figyeltük a sziklás magaslat meghódítóit. A Blarney kastély Kívánság Lépcsőit mindhárman végig jártuk (becsukott szemmel hátrafelé) és izgatottan várjuk, a boszorkányok teljesítik-e amire akkor gondoltunk.  Vágyakozva néztük a XIII. században épült Ashford kastélyt és parkját, mely jelenleg ultraluxus szállodaként működik. Lehetőségünk nyílott arra, hogy Rózsa egykori tanítványával és családjával felfrissítsük kapcsolatunkat és kedves vendégszeretetüket is élvezhettük három napon át, velük együtt fedezhettük fel Connemara varázslatos vidékét. Sok új tudással és élményekkel gazdagodva tértünk haza, úgy érezzük, Írország tartogat még számunkra csodákat.

Grószné Havasi Rózsa, Farkasné Bozorádi Anita, Csiszár Katalin


 Az erről készült videót ITT tudja megtekinteni.

Egyéni beszámoló

Egyéni beszámoló

Egyéni beszámoló

 

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram