erasmus2_4

Feltöltve: 2015. október 8.
Rovat:

 Írország, Dublin

          Az Erasmus+ pályázat keretében 2016. július 31. – augusztus 13. között Írországban, Dublinban, az Alpha College nyelviskola által szervezett kurzusokon vettünk részt. Szűcsné Martin Erika módszertani ismereteit és digitális kompetenciáit fejlesztette, Szabadiné Viszmeg Erzsébet és Dudásné Kovács Erika nyelvtanfolyamon az angol nyelvismeretét bővítette. Minden pedagógus szükségét érzi, hogy nyelvtudását célnyelvi környezetben fejlessze és ehhez nagy segítséget nyújtottak ezek a kurzusok. A rendkívül hasznos, tartalmas 2 hét elsődleges célja a projektben résztvevők és rajtuk keresztül a tanulók idegen nyelvi kompetenciáinak fejlesztése volt.

          A nyelvtanfolyam korábbi nyelviskolai képzéseinkhez hasonlóan tudásszint-felméréssel (írásbeli és szóbeli) indult a projekt. A világ minden tájáról érkező csoporttársaink így hasonló képességűek voltak, nagyban megkönnyítve az idegen nyelven folyó kommunikációt. A délelőtti foglalkozások során fejleszthettük szókincsünket, nyelvtani ismereteinket, kommunikációs készségünket (csakis angol nyelven), bővíthettük digitális és módszertani ismereteinket. A módszertani képzésen olyan programokat, alkalmazásokat ismertettek meg a résztvevőkel, amelyek magyar továbbképzésen nem elérhetőek. A korszerű anyagok alkalmasak arra, hogy a már működő Samsung School programot még hatékonyabbé, az oktatást élményszerűvé tegyük. Ezen kívül lehetőségünk volt betekintést nyerni nemcsak Írország, de a csoporttársak mindennapi életébe, szokásaiba, kultúrájába, történelmébe. Mind a tanártovábbképzésben, mind a nyelvtanfolyamon szakmailag és módszertanilag is nagyon jól felkészült tanáraink voltak. Érdekes volt újra „diáknak lenni”, készülni az órákra, házi feladatot (írásbeli és szóbeli) készíteni, párokban, csoportokban, projektben dolgozni és mindezt angol nyelven.

          A 2 hét alatt nemcsak szakmai, nyelvi ismereteink bővültek, hanem új ismeretségek is születtek a nyelviskolában és a vendéglátó családoknál egyaránt. Ezek lehetőséget teremtenek a szakmai, iskolai és egyéni kapcsolatok ápolására, folytatására.

Kint tartózkodásunk alatt természetesen kihasználtunk minden alkalmat, hogy lehetőségeinkhez mérten minél többet megismerhessünk, lássunk Írországból. Ehhez nyújtott segítséget a nyelviskola délutáni és hétvégi programjaival, mely során az ír történelmet, Dublin és környéke nevezetességeit, építészetét, az ír emberek életét és szokásait mutatták be.

A rendkívül tartalmas, hasznos élményekben gazdag program megvalósításáért külön köszönet Szűcsné Martin Erika és Csiszár Katalin angol tanárnőknek!

 Az erről készült videót ITT tudja megtekinteni.

Egyéni beszámoló

Egyéni beszámoló

Egyéni beszámoló

 

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram