Erasmus egyéni 7

Feltöltve: 2022. augusztus 25.
Rovat:

Ír iskolalátogatás: Csiszár Katalin, Szabadiné Viszmeg Erzsébet és Szűcsné Martin Erika

2022. 04. 04-09.

Az iskolalátogatás során az ír oktatásról gyűjtöttünk információkat és tapasztalatokat. Különböző megfigyelési célokkal érkeztünk az írországi Galwayba, ahol az Atlantic School fogadott minket. Ez az intézmény jelentős nemzetközi tapasztalatokkal bír, ennek köszönhetően a tapasztalatcserébe spanyol, olasz, szlovén pedagógusokat is bevontak az ír kollégák mellett.

A náluk töltött 4 nap alatt sikerült betekintést nyernünk az ír iskolarendszerbe, megfigyelni az általuk eredményesen alkalmazott módszereket. Délelőttönként tanítási órákon vehettünk részt, majd délután a többi pedagógussal megvitattuk a látottakat. Mindenki elmondhatta azt is, hogy az alkalmazott oktatási eljárást ő hogyan építi be a saját gyakorlatába. A szervező intézmény lehetőséget biztosított konzultációra is, ahol előre összeállított kérdéseinket feltehettük egy ír oktatási szakembernek.

Bár ez a néhány nap gyorsan eltelt, azért ízelítőt kaptunk az ír kultúrából, Írország természeti szépségei közül pedig egy diákcsoporthoz csatlakozva a Moher-sziklákhoz látogattunk el egy délutáni program keretében.

Képek

Prezentáció

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram